Diet

Alla djur äter sin naturliga diet. Vad som är en naturlig diet ändras mycket långsamt under tusentals och miljontals år med hjälp av det naturliga urvalet. Människan har satt det naturliga urvalet ur spel.

Alla djur äter en väldigt ensidig diet, just den diet de är anpassade bäst för. Även allätare följer detta mönster. Grävlingar är allätare men de äter 80% mask. Vildsvin är allätare men äter 90% växter.

Vilken typ av mat (växter eller andra djur) förutspår inte livslängden på djuret. Grönlandshajen blir flera hundra år gammal och äter enbart kött. Vissa sköldpaddor kan blir ett par hundra år gamla och är huvudsakliga växtätare.

Av detta kan dra slutsatsen att en ensidig diet är att föredra före en “balanserad” diet där djuret äter saker den är sämre anpassad för.

Vilda djur är aldrig överviktiga, om inte deras övervikt i sig är ett överlevnadsverktyg (flodhäst, valross). Djur som äter sin naturliga diet blir inte överviktiga. Samma sak borde således vara sant när det kommer till människan.

Alla dieter som kräver tillskott av vitaminer i pillerform är per definition onaturliga och ofullständiga och har troligtvis en negativ påverkan på kroppen.

En korrekt diet visar sin styrka inom veckor och håller livet ut. En diet som är onaturlig kan börja bra men får försämrad effekt med tiden.

På en korrekt diet är du pigg och full av energi hela dagarna. Du är aldrig trött efter maten. Maten passerar igenom dig inom 24h och din avföring är lagom fast. Du behöver i princip inte torka dig och du ska kunna tömma dig själv på under 20 sekunder.

Äter du en korrekt diet har du inget sug efter salt och socker.

Människans huvudsakliga föda är kött (muskler, fett, organ). Det är därför vi måste tvinga i barn deras grönsaker; de har en instinkt som säger att grönsaker inte är mat, som vi hjärntvättar ur dem.

Om du saknar instinkt att äta en viss mat så kommer den smaka torrt, smaklöst, bittert, surt. Den kommer behöva kokas för att bli ätbar och kunna smältas i magen. Grönsaker uppfyller alla dessa kriterier. De är inte en föda som är instinktivt aptitretande hos människor, utan en smak vi i många fall måste lära oss att tycka om.

Kött, fett och socker är naturligt aptitretande för oss och därför en del av vår naturliga föda. Socker är dock något vi aldrig hittat mycket av det vilda och därför det vi ska äta minst av.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *